Top 10 Budapest

Margit-sziget: Akár egy egész napos kalandozást is együtt tölthet a család, és hogy mennyi mindent lehet csinálni a szigeten…

  • Számos játszótér várja a különböző életkorú gyermekeket, a jó, hogy akár egy területen belül több korosztály is megtalálja a magának való játékokat.
  • A zenélő szökőkút gyerekek és felnőttek szemét (és szívét) elkápráztatja a zenére táncoló vízsugarak látványa. Fontos információ lehet, hogy naponta két alkalommal (11 és 15 órakor) gyerekslágerek csendülnek fel.
  • A víztoronyból remek kilátás nyílik a környékre azoknak, akik veszik a fáradságot és felmennek.
  • A vadaskert igazi paradicsom a kis turistáknak, vadkacsák, őzikék, lovak, sünik, gólyák és sok más állatok várják szemlélőiket. Az otthon csomagolt sütemények és szendvicsek is kényelmesen elfogyaszthatók az vadaskertben található asztaloknál. (Fizetős illemhely itt (is) található.)
  • A Japánkertben kellemes sétát tehetünk, a gyerekek szívesen kalandoznak a tó körül, fedezik fel a szobrokat.
  • Mindezek mellett bringóhintózni is lehet, nyáron a Palatinus strandon csobbanni, egész nap a friss levegőn felfedezni a “Sziget” nyújtotta kincseket, érdekességeket, romokat….

Városliget: Röviden: http://varosliget.info/

Hosszabban: Ha a családi kirándulást a gyerekek biciklivel, kismotorral szeretnék színesíteni tökéletes helyszín. Sok az autóktól elzárt terület, illetve egy KRESZ-park is található a ligetben, ahol a táblákkal, közlekedési szabályokkal játékosan ismerkedhetnek a gyerekek.

Játszóterek, sportpályák szinte bármelyik részen megtalálható.

Természetesen a fizetős programok közül az állatkert első helyen áll, ha elindul a család. Érdemes a honlapot böngészni, mert évente több alkalommal a gyerekek ingyenes látogathatják az intézményt.

http://www.zoobudapest.com/

A Vajdahunyadvár épületegyüttese igazi kis álomvilágba repíti az odalátogatókat. A Mezőgazdasági Múzeumban évente több alkalommal is rendeznek interaktív kiállítást, melyet bátran ajánlok 4 éven felüli gyerekeknek.

Nyáron csónakázni, télen pedig korcsolyázni a tavon, nagy élmény. A műjégpályán a gyerekek részt vehetnek oktatáson, illetve egy úgynevezett “fóka” is bérelhető, melyen a szülők tudják tolni a csemetéket, így az egész család együtt lehet a jégen (minimum 2 éves kor ajánlott).

Budai vár: Gyerekkel a feljutást a Várkert bazár felőli oldalról ajánlom. Babakocsival is könnyen megközelíthető (van lift és mozgólépcső). Szökőkutak, kis virágos labirintusok, nagy szaladgálós terek, zegzugok tarkítják az utat a Mátyás templomhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.