Top 10 Hévíz

1) A Hévízre látogató családok kisebb része fedezi fel a Vörösmarty és Sugár utca sarkán található játszóteret. Egyik előnye, hogy több korosztálynak van kialakítva, így akár a már mászó kisgyermek is szabadon mozoghat nagyobb testvérével. Nyáron kellemesen hűvös van a fákkal körülölelt területen, továbbá egy csap is szolgálja az odaérkezők kényelmét, melyből akár a homokozóban ásott árkot is fel lehet tölteni vízzel. A játszótéren több pad és asztal is található, kényelmesen lehet étkezni is. Egyetlen hátránya, hogy toilett nincs.:(

2) http://www.hevizgaleria.hu/muzealis-gyujtemeny/allando-kiallitasok/egregyi-muzeum

Egregy elnevezésű városrészben található egy múzeum, mely gyerekek számára annyiban lehet érdekes, hogy római katonának beöltözve lehet fotózkodni. A múzeum mellett egy ösvény is taláható (ennek szerintem van valami neve), melyen jó időben érdemes mezítláb végigsétálni a különböző felületű ösvényeken. A park mögött egy homokkal borított játszótér is van, mely több korosztály igényeit kielégítheti. A kisebbek homokozhatnak, hintázhatnak,  mászófal és csúszda áll a nagyobbak rendekezésére.

3) A tófürdőben kialakítottak egy családbarát részt, melyben egy pancsoló és egy kis medence található. A szülők nem mehetnek bele, de közvetlen közelről figyelhetik csemetéjüket. A medencéktől pár méterre a játszótér is kikapcsolódást nyújt a gyermekeknek. A tófürdő köré épült park pedig igazi terep a kalandnak a gyermekek számára: szobrok, bokrok, virágok, füves területek várnak a felfedezőkre. Jó időben még fagyizni is lehet mindeközben.

4) Természetesen a Balaton közelsége is szempont lehet az utazás kiválasztásánál. Hévíz közelében található települések strandjai között vígan válogathatunk, ki a zsúfoltabb, ki a csendesebb partokat részesíti előtérbe.

5) http://www.dinoparkrezi.com/

Mindenki által közkedvelt Dinó park is mindösszesen pár perc utazás autóval Hévízről. Itt a dinók látványa mellett különböző életkorú gyerekek és felnőttek találnak maguknak kikapcsolódásra alkalmas időtöltést. Egyetlen hátránya, hogy kevés az árnyékos rész, célszerű ezt figyelemben tartani, esetleg a kevésbé forró napokon meglátogatni a kalandparkot, vagy a nap elleni védekezés megfelelő eszközeit nem otthon felejteni.

6) http://helikonkastely.hu/hu/

A Festetics kastély és parkja ismét egy jó kalandozás színhelye lehet. A friss levegőn érdemes körbesétálni az impozáns épületet. A család korhű ruhákban közös fotót is készíthet az emlékezetes kirándulásról. A kastélyban pedig az arra érdeklődök találhatják meg számításaikat.

7)https://www.bakonyerdo.hu/okoturisztika/allatbemutatok/festetics-imre-allatpark

Az állatok kedvelőinek pedig egyenes út vezet a Festetics Imre állatparkban, ahol őshonos állatokat tekinthetnek meg a gyermekek, illetve többet megsimogathatnak az állatsimogatóban is. A parkon belül büfé is található, illetve játszótér, kellemes hűvösben padok, asztalok. Az otthonról hozott elemózsia elfogyasztása is megengedett. Az állatokat zoo csemegével lehet etetni.

8.)http://www.csaladiudules.hu/hu/csaladi-programok-szorakozas/jatszoterek/vizi-jatekpark-keszthely

Ha a városi strandot választottuk úti célul érdemes betérni a pavilonsor elején található vízi játékparkba, mely minden korosztály számára hűvös kikapcsolódást nyújt.

9)http://www.csaladiudules.hu/hu/latnivalok/tajak-termeszeti-ertekek/nagymezo-erdei-tornapalya-gyenesdias

A természet szerelmeseinek el kell látogatni a gyenesdiási tornapályára. Tűzrakóhely, tornaösvény, kilátó, focipálya, és sok egyéb érdekesség, (mindenekelőtt csend) várja azt, aki ezt a helyszínt tűz ki úti céljának.

10)https://balatoniromok.blogspot.hu/2015/07/rezi-var.html

A balatoni várromok között nekem az egyik kedvencem Rezi településnél lévő. A turisták által kevésbé látogatott, éppen ezért gyerekekkel egy igazi jó élmény lehet. A babakocsival való feljutás pont olyan, mint minden vár esetében, nehézkes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.