Állatsimogatós falusi szálláshelyek

A gyerekek imádják az állatokat. Egyre több olyan falusi szálláshely van, ahol lehetőség van a háziállatokat közelebbről megismerni. Szeretettel ajánljuk a következő szállásokat:

 

Malomdűlő Farmház/ Pilisborosjenő

Négy napraforgó minősítésű szállás, ahol 4 kétágyas, 1 családi szoba és 1 apartman látja vendégül az erre járókat. A farmon játszótér, trambulin, állatok (birkák, kecskék, kacsák, libák, csirkék, kutyák és egy szamár), horgásztó és medence is megtalálható.

 

Kelemen Majorság, Piliscsév

Budapesttől mindössze 25 kilométerre csacsi bőgésre és kakaskukorékolásra ébredhetünk, az álmunkat pedig mudi kutyusok vigyázzák. A Majorság állatait (kecske, birka, nyúl, háziszárnyas, szamár és mangalica), akkor is megsimogathatjuk, ha csak látogatóba érkezünk, mégis, érdemes inkább pár napos pihenést tervezni (igényes apartmanok 2-5 fő részére): a környéken gyönyörű túraútvonalak találhatóak.

 

Kámor Fogadó Disósjenő / Börzsöny

15 hektáros birok közepén pihenhetünk a fogadóban (8 szoba), saját étteremmel várja a látogatókat. A közelben sportcentrum, kalandpark, horgásztó, erdei iskola és vadaspark várja a vendégeket.

 

 

Malomerdő Panzió és Ökoturisztikai Központ/ Mórtól 15 km

Dámszarvasokkal, őzekkel, lovakkal, és sok más állattal barátkozhatunk, miközben megismerkedhetünk a fenntartható vadgazdálkodás alapelveivel is. A panzió 2 épületben 31 főt tud elszállásolni. Az egykori vadászkastélyban 7 szoba, míg a tornácos parasztházban 5 szoba található.

 

Tündérfarm Zirc/ Bakony

Tyúkok kergetése, nyuszik simogatása és ismerkedés a lovakkal. Ezt nyújtja a zirci Tündérfarm, ahol a tanyasi állatokon: pulykán, libán, malacon, tehénen kívül galambokkal és őzikékkel is találkozhatunk. A farmon lehet szaunázni, különleges ételeket kóstolni, vagy a területen található kis tóban hűsölni is.

 

 

Kokas Tanya, Súr/ Bakonyalja

A tanyán három szoba, ebédlővel, nappalival és jól felszerelt konyhával biztosítja a szálláshelyet.
Játszótér várja a kicsiket. Horgászati lehetőség, gyalogtúrák, kerékpártúrák, lovas kocsikázás, jurta-sátor gazdagítja a programot.

 

 

 

Szarkafészek Vendégház és kisgazdaság, Bárdudvarnok / Dél-Dunántúl
A bárdudvarnoki kisgazdaságban megismerkedhetünk a helyi háziállatokkal (tehén, malac, kecske, csacsi, nyuszi, kutyus, cica). Segíthetünk a háziaknak az állatok körüli teendőkben. Külön bejáratú falusi vendégház biztosítja az itt lakók pihenését. Alsó szinten két szoba, felső szinten egy szoba található.
Meseszálló, Bőszénfa/ Dél-Dunántúl

Csacsi, kecske, bárány, pónilovak, ormányos medve, mosómaci… Velük mind-mind lehet találkozni, néhányukat pedig meg is lehet szeretgetni a Bőszénfán található Meseszállóban. A szálló igazi gyerekbarát hely. A tágas udvaron mesés játszótér várja a kicsiket, a tágas étterem mellett pedig baba-játszószobával kedveskedtek a legkisebbeknek.

 

 

Katica Tanya Élményközpont / Dél-Dunántúl

A szálló (turistaház, apartman, kemping, faházikók) igazi gyerekbarát hely. A tágas udvaron mesés játszótér várja a kicsiket, a tágas étterem mellett pedig baba-játszószobával kedveskedtek a legkisebbeknek. Ide akár egy napos családi kikapcsolódásra is érdemes ellátogatni!

 

 

Gáti Tanya, Gordisa / Dél-Dunántúl (weboldal jelenleg nem elérhető)
Megismerkedhetünk az ősi magyar háziállatokkal: baromfik, nyulak, borjak, mangalicák, lovak. Program lehetőségek: játszópark a kicsiknek, lovas kocsikázás, horgászás, zöldséglabirintus megismerése. A tanyán több vendégház (házanként 5-8 szoba) található. Saját étteremmel rendelkezik.

 

Patakparti Alpaka Farm és Panzió, Kisrákos/ Őrség

A panzió 11 szobával rendelkezik. A birtok festői szépségű helyen terül el, a Szent Jakabi-patak szeli ketté, az emellett található patak pontyai és aranyhalai pedig kézből esznek. A tanya állatai a terület forrásából isznak. A kertben mocsári gólyahír tenyészik. Élvezhetjük a kemencés ételek ízeit.

 

Ferencz Porta Szalafő/ Őrség

A Zaicz család tehenekről és bocikról, kecskékről és vietnami csüngő hasú disznókról, mindenféle szárnyasról, egy nyusziról, és kedves cicákról és kutyusokról gondoskodik. A porta 5 vendégházból áll, ahol bekapcsolódhatunk a szénázásba-kaszálásba, vagy megkóstolhatjuk a helyi sajtokat is.

 

Vindornyalak, Öreghegy/ Keszthely-Hévíz kistérség

4 önálló falusi parasztház látja vendégül az ide látogatókat. Az Öreghegyen szarvasmarha, racka juh, tyúkok, juhok, kecskék, libák és nyuszik teszik még varázslatosabbé az itt tartózkodást. Kedvezményes fürdőbelépőt biztosít a házigazda a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőbe.

 

Füves Porta, Csempeszkopács/ Szombathelytől 20 km
A fő épületben 3 szobába, összesen 10 főt fogadnak és ezen felül van még egy apartman, ahol három szobában várja a vendégeket. Szauna ház, közösségi tér, pince, kerékpár bérlés, udvari kemence, állatok (lovak, kutyák, baromfi, emuk) gazdagítják a porta életét.

 

Vadkert Majorság/ Sárvár

A Vadkertben találkozhatunk erdei állatokkal illetve a majorsági háziállatokkal. Elhelyezés igény szerint apartmanban (Csikósház), szállodai szobában (Magtár) vagy kempingben. Szolgáltatások:szauna ház használata, lovas lehetőségek, saját étterem, aktív pihenés mint kerékpározás, vadászat, horgászat.

 

Szőlőszem Farm, Tiszaszőlős/ Tisza-tó

12 db apartman várja az ide látogatókat. Étterem, wellness részleg, horgásztó, játszótér, állatsimogató mind a vendégek igényeit szolgálják. A farmon nyuszik, kecskék, kacsák várják a gyerekeket, lehet pónin lovagolni.

 

 

 

 

Tuba Tanya, Nagyhegyes/ Hortobágy

6 apartman ház és 6 szoba várja az idelátogatókat. Saját étteremmel rendelkezik, emellett lehetőség van grillezésre és bográcsozásra is. A tanya többféle programlehetőséget kínál: kerékpár kölcsönzés, háztáji állatok simizése (mangalica, szürke marha, tehén, kakas, gyöngytyúk, ló, csacsi, racka, liba és kacsa).

 

 

Koroknai Porta, Báránd/ Tiszántúl

Tojásgyűjtés, falusi disznók, kakaskukorékolás és selymes szőrű nyuszik várják a vendégeket a Nagy-Sárréten. A Koroknai Porta vendégei lovagolhatnak, szekerezhetnek, kacsát-libát terelhetnek, de kipróbálhatják a kemencés sütést és próbára tehetik az ügyességüket íjászatban is.

 

 

Ravasz Tanya, Orosházától 4 km-re / Dél-Alföld  (éppen eladó, kérdéses fogadnak e vendégeket)
Négy napraforgós minősítésű, akadálymentesített 6 szobás falusi szálláshely. Állatsimogató (kecske, birka, póni, csacsi, kutya, cica), tanyamúzeum, kilátó, játszóház (íjászat, ping-pong, lengőteke, stb.), játszótér, kerékpározás lehetőség várja a látogatókat.

 

 

 

 

Gerendás Ökotanya- és Vendégház, Újszász, Alföld
Négy napraforgós minősítésű összkomfortos parasztház 2 szobával. A tanyán megismerkedhetünk a biogazdálkodási formákkal és megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat. Betekintést nyerhetünk a befőzés rejtelmeibe. Állatokkal közelebbről ismerkedhetünk.

 

Krisztina Farm, Felsőlajos, Dél- Alföld

A 4 napraforgós vendégházban négy lakrésszel várja a családokat (3 szoba és egy apartman 2 szobával). Kemencében készült ételek, saját borospince, disznóvágás, bográcsozás, tehenészet látogatás várja a vendégeket. Ezenkívül megismerkedhetünk a helyi állatokkal (köztük vaddisznó, racka juhok, póniló, csacsi). Szerveznek lovas kirándulásokat, lehetőség van horgászásra és vadászatra is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.